İletişim Bilgileri
Telefon |
: |
(312)
2650272 |
Faks |
: |
(312)
2650262 |
Adres |
: |
Cyberplaza B-Blok 06800
Bilkent/ Ankara |
Web Sitesi
http://www.ttgv.org.tr
Hakkında
1991'den beri özel sektörümüzün Arge ve teknolojik yenilik projelerine destek sağlamakta olan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Avrupa Birliği'nin Lizbon Bildirisi'nde de ifade edilen kamunun araştırma ve geliştirme desteklerini özel sektöre ulaştırmada ihtiyacı hissedilen yenilikçi ve dinamik aracı kanallara Türkiye'nin sunduğu Avrupa çapında başarılı bir örnektir.
Farklı düşünce sistemleri üzerine kurulmuş olan kamu ve özel sektör mevzuatları arasında ihtiyacı gün geçtikçe daha fazla hissedilen köprülerden birini sağlayan TTGV, kamu fonlarının kullanımında insiyatifi özel sektörün ağırlığına veren, şeffaf, izlenebilir ve etkin bir mekanizma olarak varlığını sürdürmektedir.
TTGV'nin desteklerinin ana prensibini oluşturan geri dönüşlü ve yürütücü katkılı destekler, kamu fonlarının özel sektörün ulusal Ar-Ge harcamalarına daha fazla ağırlıkla katılmasını teşvik ederek "çarpan etkisi" sağlayan niteliği ile bugüne kadar ülkemiz Ar-Ge kapasitesine önemli faydalar sağlamıştır.
TTGV, özel sektör ve kamunun beklenti, ihtiyaç ve önceliklerini değerlendirmekte, değişen şartlara ve ülkemiz koşullarına uygun yeni destek mekanizmalarını geliştirerek, hizmete almaktadır. TTGV bugün içeride ve dışarıda Teknoloji İnovasyonu alanında aranan bir ortak olmuştur.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 1991'de Türkiye Cumhuriyeti ve
Dünya Bankası arasında imzalanmış olan bir uluslararası borç anlaşması gereğince kurulmuştur. TTGV'nin kurucuları kamu kurumları, özel kuruluşlar, şemsiye örgütler ve şahıslardan oluşmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 1995'den itibaren dahil olduğu
Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Uluslararası Serbest Ticaret Kuralları ve 1995'de dahil olduğu Avrupa Birliği Gümrük Birliği özel sektörümüzün ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet koşullarını radikal şekilde yeniden tanımlamıştır. Bugün Uzak ve Güneydoğu Asya'nın sert rekabeti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilmekte, buna karşın Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde gündeme gelen AB rekabet ve devlet yardımları muktesebatı özel sektörümüzün kamudan faydalanabileceği yeni desteklerin geliştirilmesinde önemli tahditler getirmektedir. Tüm bu süreç içerisinde TTGV kamu arge desteklerinin rekabete uygun mekanizmalar ile pazara yakın noktalarda özel sektörümüze ulaştırılması alanında cephe kuruluşlardan biri olmuş, Dünya Bankası finansmanı ile gerçekleştirilmiş iki proje ile özel sektörümüzün araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik yeteneğinin güçlenmesini destekleyecek yeni mekanizmaların geliştirilmesi ve uygulanması konusunda önemli görevler üstlenmiştir. Yine Dünya Bankası Projesi kapsamında halen faaliyette olan iki girişim sermayesi fonu
İşgirişim ve
TURKVEN'in kuruluşunda diğer özel yatırımcılar için sağladığı güvenle güçlü bir katalizör görevi yerine getirmiştir. Bu anlamda her iki fona TTGV aracılığıyla sağlanan kamu fonu 10 kat oranında özel finansmanın aynı fonlara yönelmesine yol açmıştır.
1991'den beri uygulanmakta olan teknoloji geliştirme projeleri desteği ile de TTGV bugüne kadar desteklediği 480'in üzerinde proje ve sağladığı 170 milyon ABD Doları üzerinde fonla 340 milyon ABD Dolarının üzerinde bir arge hacminin oluşumuna sebep olmuştur. Sağlanan maddi desteğin de ötesinde, projelerin değerlendirilmesi ve izlenmesinde faydalanılan alan uzmanlarının sağladığı proje girdileri de pekçoğu henüz kurumsal Ar-Ge pratiğini geliştirmemiş veya geliştirmekte olan firmalar için önemli bir kaynak olmuştur.
Kategorileri, Faliyet Alanları
girişimci
teknokent
türkiye teknoloji...
sermaya
destek kredisi
teknoloji
sanayi